Teller BIG Challenge op 1,2 miljoen

Op donderdagavond 7 juni 2012 heeft BIG Challenge met zo’n 180 fietsers en een overweldigend resultaat van ruim 1,2 miljoen voor Alpe d’HuZes/ KWF de finish van Alpe d’HuZes gehaald! Het was de afsluiting van een geweldig mooie koersdag, waarin de fietsers zichzelf hebben overtroffen en alles hebben gegeven om zo vaak mogelijk de berg te beklimmen in de strijd tegen de ziekte kanker.


Het team van Big Challenge was op de tweede koersdag niet te missen, door het grote aantal fietsers en de felle roze helmhoezen. BIG Challenge bestaat uit 185 fietsers, 177 daarvan fietsten op 7 juni gezamenlijk in totaal 805 keer de berg op. ?Op 6 juni hebben 8 fietsers van BIG Challenge meegefietst tijdens de eerste Alpe d’HuZes-koersdag. Daarnaast deden nog zo’n 40 supporters van BIG Challenge mee met Alpe d’HuZus.


Groots team
Tijdens de koersweek werd BIG Challenge ondersteund door 170 vrijwilligers die zowel voor het team als voor Alpe ‘d HuZes vele vrijwilligersklussen hebben opgepakt. Zoals het regelen van het oppeppunt voor de fietsers, tot eten opscheppen in het Sportpaleis en ophangen van vlaggen op de berg.
En natuurlijk zorgden de vrijwilligers en supporters ervoor dat de Alpe d’Huez niet alleen een tijdelijke Nederlandse enclave is geworden, maar ook twee dagen lang zwart met roze, groen en geel kleurde. De t-shirts van BIG Challenge Varkens zijn Cool, Cows are cool en Chicks are Cool gingen ook buiten het team als warme broodjes over de toonbank in het Sportpaleis.


Kanjers
De tweede koersdag van Alpe d’HuZes wordt bij BIG Challenge traditioneel afgesloten met een kanjerbijeenkomst. Buiten de 185 kanjers op de fiets en 170 fantastische vrijwilligers zijn zeven teamleden extra in het zonnetje gezet. Dit waren Henk Kuijpers voor zijn mooie actie om vanuit Deurne naar de Alpe te fietsen, Arie Joren voor zijn enorme prestatie om zes keer de Alpe te bedwingen en zijn doorzettingsvermogen in de strijd tegen zijn ziekte.
De vier dames Monique van der Velden, Jacqueline van de berg, Saskia Meulenberg en Marieke Bosman ontvingen een kanjercertificaat voor hun professionele aanpak en geweldige inzet als de coördinatoren van al het vrijwilligerswerk. Hier zijn zij vanaf het najaar al mee bezig geweest. Daarnaast werd de drijvende kracht achter de organisatie en communicatie van BIG Challenge, Marga te Velde verrast met een kanjeronderschijding en een enorm applaus.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer