Starplus*** van start

Op VIC Sterksel werd woensdag een Starplus*** stal geopend. De stal is welzijnsvriendelijk, vermindert de uitstoot van ammoniak, geur en methaan, produceert duurzame energie en een hoogwaardige kunstmest. Deze nieuwe vleesvarkensstal komt tegemoet aan de eisen van people, planet, profit en pigs en beoogt daarmee de drie sterren te scoren van de dierenbescherming.


Staatsecretaris Bleker heeft voor dit concept SBIR subsidie toegekend in april 2011, waarna in december 2011 de bouw is gestart. Dit is de eerste SBIR waarvan het prototype gerealiseerd is.


De stal is ontwikkeld door HoSt, Kempfarm en Wopereis Staalbouw, samen met kennispartner Wageningen UR Livestock Research. De komende tijd wordt via de SBIR-ondersteuning onderzoek gedaan naar de beloften van de Starplus stal.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer