Samen: onderwijs en bedrijfsleven

Om beter te kunnen voorzien in de vraag naar medewerkers is het volgens de LTO belangrijk de afstand tussen onderwijs en het bedrijfsleven te verkleinen. “Schuif beide werelden nog dichter tegen elkaar aan.” Dat vertelde Janssen tijdens de bijeenkomst Groen Verbindt op het terrein van de Floriade in Venlo.


Janssen ging onder meer in op positieve ervaringen met het Karpos Kenniscentrum. In dit centrum, dat zich richt op volwassenen, werken bedrijfsleven en onderwijs nauw samen. Ondernemers praten mee over de programmering en zijn zelf ook actief betrokken bij de opleiding. Volgens Janssen is dit model een prima voorbeeld voor publiek-private samenwerking dat landelijk kan worden uitgebouwd.

Het aantal leerlingen bij agrarische opleidingen loopt terug, daarom moet het onderwijs spannender, aantrekkelijker en hipper. Het behoud van kleine agrarische opleidingen is een van de speerpunten van de LTO. Al zullen ze Janssen niet allemaal behouden kunnen blijven. “Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Van het grootste belang hierbij is aan te sluiten bij het perspectief van agrarische sectoren en de kansen op de langere termijn.”

 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer