Meldpunt MRSA

Veehouders die zich vanwege mogelijke MRSA-besmetting onmenselijk behandeld voelen in het ziekenhuis, kunnen binnenkort wellicht terecht bij het Meldpunt MRSA. Het meldpunt moet opkomen voor intensieve veehouders die onheus bejegend worden in de gezondheidszorg.

Samenwerking gezondheidszorg en veehouderij

De samenwerking tussen de humane gezondheidszorg en de veehouderij moet verbeteren om tot meer wederzijds begrip, betere communicatie en respectvolle omgang te komen. Om dit te bereiken is het praktijknetwerk ‘Omgaan met MRSA in de veehouderij’ in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de Provinciale raad voor de Gezondheid, Brabant zoönose kennisnetwerk, de GGD en LTO.

De partijen hebben besloten om een werkgroep MRSA onder het Brabants kennisnetwerk op te starten, met afgevaardigden uit de verschillende organisaties. Doel van de werkgroep is om tot een humanere behandeling van veehouders binnen de gezondheidszorg te komen. Het meldpunt MRSA kan hier een afgeleide van zijn en komt met het instellen van de werkgroep een stap dichterbij.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer