Overname Hendrix UTD door ForFarmers

ForFarmers en Nutreco hebben een intentieverklaring ondertekend, waarin de verwerving van de voeractiviteiten van Nutreco in Nederland, België en Duitsland door ForFarmers wordt vastgelegd.

De transactie moet nog wel langs de aandeelhouders van de ForFarmers Group. Daarnaast zal de Europese mededingingsautoriteit haar ei erover moeten leggen. Of er straks gevolgen zijn voor de medewerkers van één van de bedrijven is (nog) niet bekend.

Nauwe samenwerking versterkt
De verkoop levert Nutreco 92,5 miljoen euro op. Daarnaast blijft het bedrijf zeer nauw betrokken bij de activiteiten; Nutreco wordt een belangrijke toeleverancier van ingrediënten en draagt bij aan de doorontwikkeling door haar wereldwijd opgebouwde kennis te delen. 

Grote speler in Europa
Door de samensmelting ontstaat met een afzet van ruim 6 miljoen ton voeders, één van de grootste voerbedrijven van Europa, met:

  • 4,5 miljoen ton mengvoer;
  • 1,5 miljoen ton enkelvoudig en natte en droge bijproducten;
  • 1.500 medewerkers;
  • Een omzet van 5 miljard euro.

Schaalvoordelen
De nieuwe organisatie wil door het benutten van schaal- en synergievoordelen onder meer het marktaandeel vergroten. De voordelen worden onder andere gehaald op het gebied van productie, logistiek, inkoop, personeel en kennis. Wel stopt ForFarmers nu met de zoektocht naar nieuwe ruimte in Nederland, aldus Bert-Jan Ruumpol. Met de capaciteitstoename zijn projectlocaties zoals die in Oss en een mogelijke uitbreiding in Rees niet meer nodig.

Verweven van de organisaties
Het jaar 2012 zal worden gebruikt om de organisaties te integreren. Hoe de nieuwe organisatie er in de toekomst uit zal zien, wordt verder uitgewerkt in een integratieplan, nadat de overname is afgerond. 

De nieuwe organisatie heeft de ambitie om één van de beste en grootste klantgerichte ondernemingen voor voeding van landbouwhuisdieren in Europa te worden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer