Verwachte daling voerwinst zeugen blijft uit

De door DLV Intensief Advies verwachte daling in de voerwinst van de zeugen in september is uitgebleven. De gerealiseerde voerwinst per gemiddeld aanwezige zeug komt in september uit op € 226, terwijl DLV een maand eerder, onder andere op basis van termijnmarktgegevens, € 125 verwachtte.


Belangrijkste reden voor dit verschil is het uitblijven van de verwachte daling van de biggenprijzen. DLV hield er rekening mee dat de biggen ca. € 3,50 goedkoper zouden worden. Deze verwachting was gebaseerd op de angst dat de biggenprijs te lijden zou hebben van de hoog blijvende voerkosten en de uitblijvende verbetering van de vleesprijzen.


In de praktijk bleef de prijsdaling echter beperkt tot 40 eurocent. De ‘meevaller’ stuwt ook de verwachte voerwinst over 2011 omhoog naar € 355 per zeug. Dat was een maand geleden nog € 338. De prognose van de voerwinst voor oktober tot en met december is ten opzichte van een maand geleden niet noemenswaardig veranderd. DLV verwacht voor oktober een gemiddelde voerwinst van € 188 per gemiddeld aanwezige zeug.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer