Unox worst krijgt een ster

Komende winter ligt op 30 procent van de borden 'boerenkool met worst' een rookworst met het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. De Unox rookworst krijgt één ster van de Dierenbescherming. Daarmee zet Unilever een stap in het verkopen van vleesproducten met het Beter Leven Kenmerk. Vanaf morgen ligt daarnaast in alle schappen van Albert Heijn vlees met één ster.


Unilever gaat verder
Het gaat om maar liefst 4,5 miljoen worsten die één ster krijgen van de Dierenbescherming. Unilever introduceert in september ook een nieuwe rookworst, die twee sterren krijgt. Varkens voor dit product hebben nog meer ruimte, krijgen stro en hebben een overdekte uitloop.


Succes Beter Leven Kenmerk
Aan de vooravond van de overschakeling van Albert Heijn op het 'sterrenvlees' komt de Dierenbescherming met een rapport over 2007-2010: 'Ieder jaar een beter leven voor steeds meer dieren'. In het rapport staan de totstandkoming, ontwikkelingen en cijfers over de gehele veehouderij.


Sinds de introductie van het Beter Leven Kenmerk in 2007 van de Dierenbescherming, gingen zo'n zeven miljoen dieren met een ster langs de slachtbank. De Dierenbescherming verwacht eind dit jaar tien miljoen dieren een beter leven te hebben gegeven. Eind 2010 namen 23 grote supermarktketens, 106 ketenbedrijven en bijna vijfhonderd veehouders deel aan het Beter Leven kenmerk.



 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer