ForFarmers+verkoopt+meer+veevoer+in+eerste+kwartaal
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers verkoopt meer veevoer in eerste kwartaal

Diervoederproducent ForFarmers heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 0,2 procent meer voer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2023. Het mengvoervolume is met 1,2 procent toegenomen. Ook de winstgevendheid is gestegen.

De brutowinst is in de eerste drie maanden van 2024 met 2,7 procent gestegen naar 124 miljoen euro. Volgens ForFarmers komt dit vooral 'door een effectievere inkoop door dichter op de markt te opereren'. Door lagere verkoopprijzen als gevolg van dalende grondstof- en energieprijzen daalde de totale omzet met 17,4 procent.

'Onze (meng)voervolumes laten een stijging zien. Dat is een mooie prestatie en laat zien dat wij, met onze gerichte lokale aanpak, onze marktpositie verder hebben weten te versterken. De volumeontwikkeling bevestigt dat we bijdragen aan een goed rendement op het boerenbedrijf', zegt CEO Pieter Wolleswinkel van ForFarmers.

Rendementsdoelstelling behalen

De integratie van de activiteiten van Piast in Polen, dat werd overgenomen, verloopt goed, constateert het veevoerconcern. Ook de reorganisatie in het Verenigd Koninkrijk loopt op schema. 'Deze ontwikkelingen laten zien dat we met onze strategische initiatieven op de goede weg zijn. Dit sterkt ons vertrouwen in het behalen van onze gestelde rendementsdoelstelling', zegt Wolleswinkel.

ForFarmers ziet wel blijvende onzekerheid in de markten waarin het veevoerbedrijf opereert. Het concern spreekt van onzekerheid op het gebied van regelgeving in West-Europa. Door lagere melkprijzen en stoppende ondernemers daalt de melkproductie in West-Europa. ForFarmers ziet de varkens- en pluimveemarkten als stabiel in alle landen waarin het bedrijf opereert.

Totaalvolumes stabiel

De totaalvolumes in Nederland, inclusief Pavo en Reudink, waren in het eerste kwartaal van 2024 stabiel. Hiermee is de afvlakking van de daling die in de tweede helft van 2023 is ingezet, verder doorgezet.

In Duitsland en Polen realiseerde ForFarmers in de eerste drie maanden van dit jaar een sterke groei van de voerverkoop. Vorig jaar werd de verkoop van veevoer daar nog sterk beïnvloed door de uitbraak van vogelgriep. Als gevolg van de verdergaande ketenintegratie daalden de totaalvolumes in varkens en pluimvee in het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal.

ForFarmers sloot 2023 af met een nettoverlies van 1 miljoen euro. Het totale volume daalde vorig jaar met 6,7 procent tot 8,4 miljoen ton. In de tweede helft van het jaar zag het bedrijf al wel een duidelijke verbetering van de resultaten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer