Brandstichting+vermoedelijk+oorzaak+stalbrand+in+Boekel
© www.thuisinhetnieuws.nl

Brandstichting vermoedelijk oorzaak stalbrand in Boekel

Bij een stalbrand in het Brabantse Boekel zijn waarschijnlijk 4.000 biggen omgekomen. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting en heeft een verdachte aangehouden. Het ANP meldt dat het om een 30-jarige man uit Venhorst gaat.

De eerste melding van de brand bij familie Coppens kwam zondagavond 22 maart om 22.30 uur binnen, meldt Veiligheidsregio Brabant-Noord. Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling. Om die reden werd de N605 enkele uren afgesloten voor verkeer.

De brandweer had de vrees dat het vuur zou overslaan naar de twee andere stallen van het bedrijf aan de Molenakker. Rond 03.15 uur meldde de brandweer op socialmediaplatform X dat de stalbrand onder controle was.

Groot leed

ZLTO spreekt in een reactie op X over groot leed voor ondernemer, dieren en milieu. 'ZLTO waarschuwt ook dat talloze deeltjes van verbrande zonnepanelen op akkers en grasland terecht zijn gekomen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer