Vakbond+accepteert+nieuwe+cao+Productiegerichte+Dierhouderij
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

Vakbond accepteert nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij

Vakbond CNV Vakmensen heeft het eindbod voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) Productiegerichte Dierhouderij geaccepteerd. Daarmee is een nieuwe cao die geldig is tot en met 31 december 2025 zeker, meldt LTO Nederland als een van de onderhandelende partijen.

Het eindbod was gedaan door LTO Nederland, de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en de Centrale Organisatie voor Broedeieren en Kuikens (COBK). Volgens LTO-bestuurder Eric Douma geeft de nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij duidelijkheid aan zowel werkgevers als werknemers. 'In het kader van goed werkgeverschap is het belangrijk oog te hebben voor de gestegen kosten waar ook werknemers mee te maken hebben', stelt hij.

Per 1 januari 2024 stijgen de lonen met minimaal 5 procent oplopend tot 8 procent, afhankelijk van de functiegroep waarin een werknemer is ingedeeld. Per 1 januari 2025 volgt een volgende verhoging. Vanaf 2024 geldt een verruiming van de reiskostenvergoeding naar 23 cent per kilometer.

De werkgevers en CNV Vakmensen maken de nieuwe cao-tekst binnenkort definitief. Daarin worden de afspraken verwerkt zoals deze zijn opgenomen in het eindbod. Vervolgens dienen ze de cao in bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De cao geldt voor de sectoren melkveehouderij, varkenshouderij, pluimveehouderij en kuikenbroederij. De vorige cao Productiegerichte Dierhouderij liep tot en met 31 december 2023.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer