Fusie+De+Valk+Wekerom+en+ABZ+komt+stapje+dichterbij
Nieuws
© De Valk Wekerom

Fusie De Valk Wekerom en ABZ komt stapje dichterbij

Na acht maanden intensiever samenwerken starten de diervoedercoöperaties De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking met een fusieonderzoek. Met deze stap naar extra efficiëntie verwachten ze beter in te spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij. De fusiepartijen beschikken samen over acht moderne, gespecialiseerde voerfabrieken verspreid over het land.

De fusiebesprekingen gaan per november van start en is een logisch vervolg op de intensievere samenwerking die De Valk Wekerom (DVW) en ABZ De Samenwerking (ABZ) die ze per 1 februari van dit jaar aankondigden. Naast het bundelen van de productie van voeders voor rundvee, pluimvee en biologische diervoeders zijn ze dat ook gaan doen bij de inkoop, kwaliteit, nutritie en managementondersteuning.

De samenwerking smaakt volgens De Ledenraad en Raad van Commissarissen van beide ondernemingen naar meer. Mocht het voordeel van krachtenbundeling interessant zijn voor de coöperatieleden dan kunnen DVW en ABZ opgaan in een nieuw te vormen coöperatie. Met een volledige fusie is een extra efficiencyslag te maken, hetgeen gewenst is gezien de toekomstige ontwikkelingen.

DVW produceert op jaarbasis zo'n 250.000 ton diervoeders, waarvan zo'n 100.000 ton voor de biologische markt. Bij de start van de nieuwe coöperatie ABZ De Samenwerking - een fusie van de coöperaties ABZ Diervoeding en De Samenwerking begin 2022, werd een gezamenlijke voerproductie behaald van ruim 700.000 ton per jaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer