Circulair+en+toekomstbestendig+werken+kans
Nieuws
© Varkens Archief

Circulair en toekomstbestendig werken kans

Varkenshouders uit de regio 'zuidoostelijke zandgronden' moeten hun oren spitsen. Op 27 juni is er een bijeenkomst over duurzaam en toekomstbestendig werken speciaal voor die doelgroep. Een varkensbedrijf dat goed is voor milieu en varken dient ook op de lange termijn winstgevend te zijn.

In de avond van 27 juni zal in Nederweert-Eind een vrijblijvende startbijeenkomst plaatsvinden dat is georganiseerd vanuit project ‘Het Circulaire Varken’. Twee varkenshouders en een kalkoenenhouder met ervaring op het gebied van duurzaamheid en hun stappen naar ‘circulair’ zullen daar hun verhaal doen.

Tiny Schepers van het samenwerkingsverband 'Heyde Hoeve', Ruud Bos van kalkoenhouderij 'De Sjroete Farm' en Aad van Leeuwen vertellen hun visie op kringloopdenken in de varkenshouderij. Daarnaast is er ruimte voor vragen en het gesprek met elkaar aangaan. Varkenshouders die interesse hebben en enthousiast zijn, kunnen zich daarna melden voor deelname aan een vervolgtraject.

Het project benut de wijsheid van vroeger en de kennis van nu om te komen tot een duurzaam en circulair systeem van varkens houden. Waardevolle materialen en hulpbronnen blijven binnen het systeem en verliezen zijn minimaal.

Stappen gaan zetten

Het varken past in een duurzaam, circulair systeem en dat biedt veel kansen voor varkenshouders en de omgeving. Een grotere onafhankelijkheid, meer weerbaarheid en een sterkere positie in de markt zijn enkele voorbeelden. Bovendien vraagt de transitie naar een duurzame maatschappij om andere keuzes te maken op het gebied van energie, voer en dierenwelzijn. Het Circulaire Varken gaat varkenshouders die dat willen, helpen stappen te zetten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer