Nationale+driekleur+hoort+nu+goed+te+hangen
Nieuws
© Johan Wissink

Nationale driekleur hoort nu goed te hangen

De omgekeerde vlaggen die symbool staan voor de boerenprotesten zouden deze week weer normaal gehangen moeten worden. Steeds meer organisaties waaronder het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) sluiten zich aan bij de oproep van nabestaanden van omgekomen militairen om de nationale driekleur in ieder geval op 4 en 5 mei 'recht' te hangen.

Op 4 en 5 mei staat heel Nederland stil bij de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Daarom hangt de Nederlandse vlag op 4 mei halfstok en wappert op 5 mei de rood-wit-blauwe vlag vrijuit.

Nabestaanden van omgekomen militairen riepen eerder op de protestvlaggen recht te hangen. In een brief aan burgers en boeren geven ze aan dat het voor hen pijnlijk is om de vlag omgekeerd te zien hangen.

Respect tonen

'Blauw, wit, rood: Nederland in nood!’, de boodschap van alle omgekeerde vlaggen in Nederland was glashelder. Het gaf een eenduidig en duidelijk signaal naar Den Haag. En hoewel wij als belangenbehartiger van de jonge boeren en tuinders nog steeds achter dit statement staan, vragen wij jullie de Nederlandse driekleur op 4 en 5 mei weer op de juiste manier op te hangen', roept ook NAJK haar leden op. 'Als dank en uit respect aan alle (nabestaanden van) gesneuvelde militairen en oorlogsslachtoffers.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer