Producenten+natte+veevoerders+benadrukken+hun+circulariteit
Nieuws
© Looop

Producenten natte veevoerders benadrukken hun circulariteit

De Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV) is na 35 jaar toe aan een frisse bij de tijdse naam. De vereniging van producenten en distributeurs van vochtrijke diervoeders heet voortaan Circular Feed association (CFa).

Met de naamswijziging legt de overleggroep meer nadruk op de functie van co-producten bij de verdere verduurzaming van de internationale voedingsketen.

Leden van de Circular Feed association maken humaan voedsel van graan, aardappelen, bieten en melk en bij de verwerking van deze producten komen co-producten vrij. Deze krijgen een duurzame, circulaire bestemming als diervoeder. Deze circulaire activiteit levert hoogwaardig voedsel op in de vorm van zuivel en vlees. En die circulaire functie van co-producten is wat de leden van de vereniging in het internationale werkveld willen benadrukken.

Met de lancering van de CFa is ook een nieuwe website gemaakt: www.circularfeed.eu. Hier is informatie te vinden over de vereniging, de vochtrijke diervoeders en over de circulariteit van deze co-producten.

Sinds 1988 bevordert de OPNV de toepassing van vochtrijke voedermiddelen. Directe afzet daarvan aan de veehouderij maakt drogen overbodig waardoor producenten besparen op energieverbruik en kosten. In de afgelopen 35 jaar waren het mineralen aanvoer- en registratiesysteem, GMP-certificering en de voederwaardering relevante onderwerpen. Circular Feed association gaat zich nog actiever inzetten voor de verduurzaming van de voedingsketen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer