Vieze+veewagens+uit+Spanje+zijn+risicovol
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Vieze veewagens uit Spanje zijn risicovol

Transportwagens uit het buitenland komen regelmatig onvoldoende schoon Nederland in. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) trekt aan de bel en is hierover in gesprek met Vee en Logistiek Nederland.

Steeds vaker krijgt de POV meldingen over een slechte reiniging en ontsmetting (R&O) van vrachtwagens vanuit het buitenland. Specifiek gaat het op dit moment om transporten vanuit Spanje. In dat land circuleren onder meer sterk ziekmakende PRRS-stammen. De POV hamert erop dat wagens brandschoon ons land inkomen.

Het binnenhalen van bijvoorbeeld zoals de Rosalia-stam van PRRS uit Spanje baart de POV grote zorgen. Daarbij komt dat Afrikaanse varkenspest in bepaalde landen op de loer ligt.

Gelukkig is de R&O in veruit de meeste gevallen op orde, al zijn er regelmatig incidenten. Daarom roept de POV varkenshouders op om een vieze vrachtwagen of slechte R&O bij hen te melden. De producentenorganisatie is hierover in gesprek met Vee en Logistiek Nederland. Samen willen ze ervoor zorgen dat de hygiëne bij transporten maximaal is. Is de R&O van de vrachtwagen niet voldoende? Meld het via info@pov.nl.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer