Opstarten+Chinees+varkenshotel+verloopt+voorspoedig
Nieuws
© Verantwoordelijke in varkensgebouw Ezhou

Opstarten Chinees varkenshotel verloopt voorspoedig

Het eerste koppel vleesvarkens van het grootste varkensonderkomen in het Chinese Ezhou is afgeleverd naar de slachterij. Het varkenshotel met 26 etages in de provincie Hubei werd eind september in gebruik genomen. Het betreft dieren die halfwas zijn opgelegd om het bedrijf aan het draaien te krijgen en processen af te stemmen.

De 138 vleesvarkens waren opleg bijna 67 kilo en zijn in 88 dagen gemiddeld 83,5 kilo gegroeid. Het levend gewicht bij afvoer was volgens de bedrijfsverantwoordelijke 150 kilo. De slachtrijpe dieren werden in batches via een speciale 'varkenslift' naar het laadstation op de begane grond gebracht.

Het verzorgende personeel op de etage waar de dieren werden grootgebracht, vergezelde de dieren niet tijdens deze verticale verplaatsing. De personen die de varkens op de gesloten vrachtwagens met airco laden, halen de dieren uit de lift. Met deze werkwijze worden kruisbesmettingen via transportmiddelen of mensen voorkomen.

Koppel Chinese varkens in de lift naar het laadstation.
Koppel Chinese varkens in de lift naar het laadstation. © Verantwoordelijke varkensgebouw Ezhou

Op dit moment worden er zo’n 15.000 zeugen gehuisvest in de hoogbouw. Binnen afzienbare tijd groeit dat naar 22.000 zeugen en de maximale capaciteit is 24.000 zeugen. De biggen die er worden geboren, worden er ook gehouden tot ze slachtrijp zijn. De prognose is dat er 600.000 varkens per jaar op de markt kunnen worden gebracht, meldt deze Chinese nieuwssite.

Een kopie van de varkensflat is in aanbouw waardoor de productiecapaciteit op termijn zal verdubbelen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer