POV+wil+mee+onderhandelen+over+Landbouwakkoord
Nieuws
© DIRK HOL

POV wil mee onderhandelen over Landbouwakkoord

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) wil samen met andere sectorvakbonden aan de hoofdtafel van het Landbouwakkoord zitten. Ze willen meedenken over de besluiten die daar worden genomen.

De POV kreeg een uitnodiging van voorzitter Wouter de Jong van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om deel te nemen aan de 'Landbouwbrede deeltafel' binnen het Landbouwakkoord. Uit de brief bleek dat deze tafel adviserend zal zijn en het akkoord gesloten zal worden met deelnemers aan de hoofdtafel.

Vanuit de landbouw zitten aan de hoofdtafel LTO, Agractie, NAJK en Biohuis. Voor de POV is deze opdeling onacceptabel. Daarnaast maakt de POV bezwaar tegen de andere partijen die aan de hoofdtafel zitten, dat zijn naast het ministerie van LNV, provincies, ketenpartijen en landschaps- en natuurorganisaties.

Uitsluitend landbouwpartijen

De POV is van mening dat een Landbouwakkoord gesloten behoort te worden met de landbouw. Aan de hoofdtafel behoren uitsluitend landbouwpartijen te zitten. POV, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) hebben landbouwminister Piet Adema en voorzitter De Jong laten weten met de huidige tafelgasten niet akkoord te gaan. POV en vakbonden willen vooraf afspraken maken over proces, verwachtingen en randvoorwaarden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer