HyCare+introduceert+totaalpakket+voor+schone+afdelingen
Nieuws
© HyCare

HyCare introduceert totaalpakket voor schone afdelingen

HyCare introduceert het MS Greenline-concept. Een totaalpakket voor een schone afdeling of stal. Het pakket is geschikt voor alle diergroepen. 'Dieren presteren beter in een kiemvrije of kiemarme leefomgeving', stelt Constantijn Vizee van de Brabantse firma MS Schippers.

Een goed reinigings- en desinfectieproces kan daar volgens Vizee voor zorgen, 'maar de kracht van preventief werken is lastig te bewijzen'. In de praktijk proberen veehouders wel eens een product, weet hij. Dat levert echter niet altijd het verwachte resultaat in de stal. 'Veehouders stoppen dan weer met schoonmaken, met als argument dat het toch geen zin heeft.'

HyCare heeft daarom het hele schoonmaakproces herzien. Zo worden de Greenline-producten nu niet meer 'los' geleverd, maar als een totaalpakket. Dat gebeurt inclusief begeleiding tijdens het opstarten, coaching van medewerkers, service op afstand en een app. Deze heeft verschillende functionaliteiten om hygiene te monitoren. Vizee noemt het bijhouden van de hygiënestatus van een hok of de mortellaro-status van de klauwen.

'Bij het monitoren op een varkensbedrijf moet je voorstellen dat de coach regelmatig met de boer meekijkt hoe het met schoonmaken van de hokken gaat. Er worden foto's genomen en ATP-swaps van oppervlaktes die via de app inzicht geven in de hygienestatus. Zo kun je als eigenaar ook meekijken op afstand, eventueel over verschillende locaties heen.'

Mobiel en wendbaar

Verder werd de MS Greenline gerestyled. De MS Greenline Move is geschikt gemaakt voor alle ondergronden, is wendbaar en past door elke deuropening. Bovendien kan de kar naar wens worden samengesteld. Het geheel is gemakkelijk te doseren en uitgerust met een turbostand voor sterk vervuilde oppervlakten.

'Veilig spoelen, schuimen en desinfecteren in een werkgang en altijd in de juiste concentratie', zegt Vizee. Het complete pakket zorgt ervoor dat een veehouder ook echt resultaat haalt uit z'n investering, verzekert hij. 'Gezonde dieren zijn de basis voor technisch goed presteren. Een goede hygiëne is risico's minimaliseren.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer