%27Carpe+diem%27
Blog
© Ronald Tibbe

'Carpe diem'

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ben benieuwd of we hier allemaal wel voldoende bij stilstaan: carpe diem. Oftewel: pluk de dag.

Op het moment dat ik deze blog schrijf, realiseer ik mij des te meer hoe pril alles kan zijn. Vanochtend hoorde ik het trieste bericht dat een oud-collega van mij gisteren plotseling is overleden ten gevolge van een hartstilstand. Je denkt meteen aan degenen die achterblijven en hun verdriet. Verschrikkelijk.

Normaal gesproken ben ik elke dag bezig met prestatiegerichtheid door onder andere het maken van plannen, realiseren van doelen en oplossen van problemen. Deze dagelijkse 'routine' geeft mij en hopelijk velen van ons veel voldoening.

Vandaag was alles anders. Ik deel in deze blog hoe het mij deze dag is vergaan. Nadat ik enkele mensen had ingelicht over dit trieste bericht en mezelf een beetje had herpakt, besloot ik wat van me af te schrijven via deze blog met als titel 'Carpe diem'. Dat idee kwam in mij op voordat ik naar mijn eerste afspraak zou gaan. Na dat eerste bezoek in de ochtend heb ik vanuit huis nog het een en ander afgewerkt aan administratieve zaken. Tussen de middag liet ik de honden even uit, die zijn altijd blij als ze lekker kunnen rennen.

Na de middag stond er nog een afspraak en ben ik, zoals ik thuis altijd zeg, 'lekker weer de boer op gegaan'. Het was prachtig weer en een mooi ritje ernaartoe. Toen ik bij de ondernemer arriveerde, hebben we buiten onder een fraaie overkapping het een en ander besproken. Bij dat gesprek was zijn vrouw ook aanwezig. Zij vertelde dat ze na een operatie en een revalidatietraject waar ze nog middenin zit, weer erg blij was met haar stapjes vooruit. Ze had sinds lange tijd weer eens heerlijk samen met haar man een stukje gefietst.

Ik besefte dat geluk soms in de kleine dingen zit. Carpe diem, pluk de dag en maak mooie herinneringen.

Ronald Tibbe
Verkoopleider Sector varkens De Heus Voeders

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer