Premium+biggenvoer+wanneer+het+moet%2C+gangbaar+zodra+het+kan
Partner De Heus

Premium biggenvoer wanneer het moet, gangbaar zodra het kan

Als zeugenhouder streef je naar een opfok van gezonde kwaliteitsbiggen, maar je streeft ook naar een zo hoog mogelijk rendement. Om dat te realiseren, zijn er twee factoren die een grote rol spelen. Dit zijn de kwaliteit van het voer in met name de eerste weken van de opfokfase en het moment van overstap op het relatief goedkopere gangbaar biggenvoer.

In de praktijk komen wij veel verschil in kwaliteit van verkochte biggen tegen. Voor het goed en probleemloos opfokken van kwaliteitsbiggen is het goed doorlopen van het speenproces cruciaal. Hier moeten de biggen van vloeibaar naar vast voedsel worden begeleid. Bij een te lage energieopname net na het spenen sterven darmcellen af en worden voedingstoffen slecht opgenomen.

Opeenvolgende biggenvoeders

De kwaliteit van de opeenvolgende voeders speelt daarbij een essentiële rol. Om dit goed te laten verlopen, is biggenvoer nodig dat smakelijk is en optimaal wordt verteerd. Is de vertering namelijk optimaal, dan zullen de biggen een goede en gelijkmatige voeropname hebben en ontstaan er geen lekken in de darmen waardoor pathogene bacteriën in de bloedbaan terecht kunnen komen. Dat zorgt voor uniformere koppels, meer rust, minder kans op wondjes en dus minder kans op uitval en necrose.

Premium biggenvoer wanneer het moet

Het produceren van zo'n hoge kwaliteit biggenvoer kan alleen als de fabriek, het productieproces en de te verwerken grondstoffen volledig zijn afgestemd voor het produceren van biggenvoer. Alles staat dus in dienst van de big. Het produceren van deze premium biggenvoerkwaliteit is niet mogelijk in een gangbare voerfabriek. Daarvoor is een speciale biggenvoerfabriek waar uitsluitend biggenvoer wordt geproduceerd noodzakelijk.

• Lees meer over premium biggenvoer

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »