Een+kijkje+in+een+heel+bijzondere+biggenvoerfabriek
Partner De Heus

Een kijkje in een heel bijzondere biggenvoerfabriek

De biggenvoerfabriek in het Brabantse Andel ziet er van de buitenkant misschien niet zo bijzonder uit, maar deze fabriek is uniek in Nederland. Er wordt namelijk alleen maar biggenvoer gemaakt voor jonge biggen in de kraamstal en rondom het spenen.

Bekijk de reportage en zie wat de fabriek zo bijzonder maakt en waarom dat belangrijk is voor je biggen. Alles in de fabriek is afgestemd op het maken van de hoogste kwaliteit biggenvoer. Wij doen dat onder de naam Romelko Premium.

© De Heus

Dit is een reeks van opeenvolgende biggenvoeders die allemaal gemaakt zijn volgens dezelfde uitgangspunten en perfect aansluiten op het gangbare biggenvoer uit onze reguliere fabrieken.

© De Heus

Grondstofkwaliteit is extreem belangrijk voor jonge biggen. We stellen hier dan ook hele hoge eisen aan stellen en we zijn continu op zoek naar verbeteringen. Elk jaar bekijken we uit welke regio in Europa we de granen halen. En om een constante voerkwaliteit te garanderen, leggen we die granen voor de rest van het jaar vast. Bovendien wordt al het graan ook nog eens dubbel geschoond.

© De Heus

We hebben voor de biggen speciale persen in de fabriek staan om zachte, taaie korrels te persen, zoals deze van 2 mm. Deze korrels kunnen goed opgenomen worden door de biggen en snel oplossen in de maag, zodat verterings-enzymen snel hun werk kunnen doen.

© De Heus

Er worden alleen hoogwaardige oliën en vetten gebruikt in het biggenvoer. Naar aanleiding van de overname van Coppens hebben we onlangs weer geïnvesteerd in het vloeistoffenpark. Daardoor kunnen we ook met insectenolie werken, net zoals Coppens dat al enige tijd doet. We zien dat dit hele goede resultaten oplevert bij de biggen.

Bekijk alle foto's hier

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »