Mooiste+modderpoel+van+2022+is+in+Heino
Nieuws
© Wakker Dier

Mooiste modderpoel van 2022 is in Heino

John Reimert in het Overijsselse Heino heeft de Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022 gewonnen. Het was de achttiende keer dat stichting Wakker Dier deze verkiezing organiseerde.

Reimert is vereerd met de prijs. 'Een modderpoel is fijn voor varkens. Je ziet ze genieten. Soms blijven voorbijgangers staan om te kijken.' Reimert wint de verkiezing omdat hij op zijn boerderij in Heino een fraaie modderpoel heeft die genoeg ruimte biedt voor al zijn varkens. Rondom de poel staan grote boomstammen en palen waar de varkens tegenaan kunnen schuren. Ook zijn er veel schaduwplekken.

In 2013 maakte Reimert de overstap van gangbare naar biologische varkenshouderij. 'Het is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt', zegt de varkenshouder. Reimert houdt 150 zeugen en zijn vleesvarkens zet hij af via De Groene Weg.

Jaarlijks organiseert Wakker Dier de Mooiste Modderpoel-verkiezing. Dit jaar voor de achttiende keer. Voor de verkiezing waren twee bedrijven geselecteerd. Naast het bedrijf van Reimert was dat de Beukentuin van de familie Baijens in Hoogeloon. Bijna vijfduizend mensen brachten dit jaar hun stem uit.


Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer