FAO+verwacht+2%2C5+procent+meer+varkensvlees
Nieuws
© Twan Wiermans

FAO verwacht 2,5 procent meer varkensvlees

Wereldvoedselorganisatie FAO verwacht een wereldwijde stijging van de varkensvleesproductie van 2,5 procent. Vooral in China zou sprake zijn van aanzienlijke groei.

De FAO verwacht dat de hoeveelheid geproduceerd varkensvlees in China dit jaar 7,4 procent toeneemt. Als reden daarvoor wordt de groei van de Chinese varkensstapel genoemd. De FAO schat in dat de Chinese productiegroei naarmate het jaar vordert tempert. Door de relatief beperkte vraag in China komt de productie onder druk. Anderzijds worden productiedalingen gerapporteerd vanuit de EU, waar het aantal zeugen in 2022 sterk terugliep.

In Noord-Amerika wordt eveneens een afnemende productie verwacht. Ook hier is de reden daarvoor een kleinere varkensstapel. Die kan echter worden gecompenseerd door groei in andere regio's. De EU en de VS zijn echter nog steeds verreweg de grootste leveranciers van varkensvlees. Samen goed voor meer dan de helft van het geëxporteerde varkensvlees.

Consumptie stijgt

In lijn met de hoeveelheid varkensvlees die wereldwijd wordt geproduceerd, verwacht de FAO dat ook de consumptie 2,5 procent toeneemt. Ook hier mag China genoemd worden als het land met de hoogste consumptie. De FAO voorziet dit jaar in China een groei in de consumptie van 5 procent.

In andere landen, zoals de VS, blijft de consumptie constant. Aan de andere kant houdt de FAO er rekening mee dat de consumptie in de EU daalt, omdat er minder varkensvlees beschikbaar is. Ook vanuit Rusland worden grote aankopen verwacht.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer