Nationaal+hitteplan+veetransport+donderdag+in+werking
Nieuws
© Twan Wiermans

Nationaal hitteplan veetransport donderdag in werking

Het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen treedt donderdag in werking. De KNMI App verwacht donderdag in De Bilt een temperatuur van 27 graden Celsius of hoger.

Het Nationaal plan 2021 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) treedt in werking als de temperatuur in De Bilt 27 graden of hoger is. De NVWA gebruikt voor de weersvoorspelling de KNMI App. De autoriteit hanteert verruimde openingstijden voor exportcertificering op donderdag 23 juni.

Exportcertificering kan vanaf die datum tussen 4 en 22 uur. Bij veetransporten langer dan acht uur geldt dat het transport niet wordt gecertificeerd als de verwachtte buitentemperatuur op enig moment tijdens het transport 30 graden Celsius of hoger is. Bij een buitentemperatuur van 35 graden of hoger is transport van dieren in Nederland verboden.

Of de verruimde openingstijden kunnen worden gehanteerd, hangt mede af van de plaatselijke capaciteit van de NVWA en of de minimum verwachte temperatuur van 27 graden Celsius van kracht blijft. Volgens het KNMI zal dit van korte duur zijn. Voor vrijdag zijn weer lagere temperaturen voorspeld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer