Gosschalk+marktpartner+van+Team+Varkens+FDF
Nieuws
© Jos Thelosen

Gosschalk marktpartner van Team Varkens FDF

Team Varkens van Farmers Defence Force (FDF) heeft slachterij J.Gosschalk en Zn uit het Gelderse Epe als marktpartner aangewezen. Beide partijen zetten een daarvoor handtekening onder een intentieverklaring over de toekomstige samenwerking.

Wanneer de intentieverklaring is omgezet naar vastgelegde afspraken organiseert FDF Team Varkens een ledenbijeenkomst. Dan ook wordt bekendgemaakt wat de samenwerking precies inhoudt, geeft Roy Nillesen van FDF Team Varkens aan. 'Het concept blijft niet alleen beperkt tot de mesters. Ook fokkers willen we laten deelnemen door ze te koppelen aan vleesvarkenshouders.'

Deze week wordt bij Gosschalk een testvracht varkens geslacht. Dat is voor het maken van beeldmateriaal en een film. Alle varkensvleesproducten die straks bij Gosschalk het bedrijf verlaten, hebben op de verpakking het logo van Keurmerk FarmerFriendly. 'We willen alles goed voorbereiden. Het belangrijkste is dat we het keurmerk goed wegzetten bij de bestaande klanten van Gosschalk.'

Niet meer onder verscherpt toezicht

Gosschalk raakte juli 2021 de erkenning van slachterij kwijt, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit er ernstige overtredingen ten aanzien van dierenwelzijn had vastgesteld. De slachterij ging augustus dat jaar weer open en sinds februari staat het niet meer onder verscherpt toezicht van de NVWA. 'Er is wat stagnatie geweest, maar bij Gosschalk is alles weer als vanouds. Alle klanten zijn terug', geeft Nillesen aan.

FDF Team Varkens verwacht over twee tot drie weken een ledenbijeenkomst te beleggen. Tot die tijd wil FDF Team Varkens verder geen toelichting geven op het concept en hoe dat financieel eruit gaat zien. Nillesen verwacht daarna vlot los te kunnen met Keurmerk FarmerFriendly. 'We bouwen het stap voor stap op.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer