Ierse+voerhandel+wil+dat+regering+varkenshouderij+steunt
Nieuws
© Twan Wiermans

Ierse voerhandel wil dat regering varkenshouderij steunt

IGFA roept de regering in Dublin op om de varkenshouderij financieel te steunen. De crisis in de sector vereist volgens de Ierse koepelorganisatie voor graan en veevoer onmiddelijk actie.

Ierland telde vorig jaar 1,713 miljoen varkens. Een groot deel van de varkenshouders legt de bedrijfsvoering neer als er geen hulp komt, zegt de koepelorganisatie IGFA. 'De situatie wordt met de dag erger.' IGFA vertegenwoordigt mengvoerproducenten, voerimporteurs en de graanontvangst- en voermengbedrijven. Samen produceren ze jaarlijks zo'n 4,7 miljoen ton voer.

IGFA verruimde de kredietvoorwaarden voor varkenshouders al met 30 procent, terwijl zij tegelijkertijd de inkoop van de grondstoffen veilig moet stellen. De organisatie spreekt van een 'forse uitdaging'.


Volgens IGFA is in Ierland jaarlijks 1,4 miljoen ton mengvoer nodig voor varkens en pluimvee. Op basis van schattingen komt dit neer op een behoefte aan bijna 750.000 ton eigen graan of ongeveer 47 procent van de totale bruikbare graanoogst in Ierland. Wanneer de vraag naar voer daalt, zal dat ook 'ernstige gevolgen' hebben voor Ierse akkerbouwers, vreest de koepelorganisatie.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer