POV+start+campagne+%27Het+ware+verhaal%27
Nieuws
© Dirk Hol

POV start campagne 'Het ware verhaal'

Leden van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) hebben dinsdag in Amsterdam, Den Haag en Nijmegen de campagne 'Het ware verhaal' voor het voetlicht gebracht. Het gaat om een campagne van The Pig Story.

In heel Nederland hangt sinds dinsdag bij leden van de POV en bedrijven uit de periferie een spandoek met daarop 'Het ware verhaal'. Onder die noemer startte de campagne van The Pig Story.

'Het ware verhaal' vraag aandacht voor echte verhaal van het Nederlandse varken. 'Dat is een ander verhaal dan wat de media lezers en kijkers voorschotelen', zegt de POV.

Roze jasjes

Voor de presentatie van de campagne was een groot aantal varkenshouders afgereisd naar Amsterdam, Den Haag en Nijmegen. Goed herkenbaar aan de roze jasjes gingen de campagneteams het gesprek met voorbijgangers aan. Als dank voor het gesprek ontvingen de voorbijgangers een aan het varken gerelateerd presentje.

POV-voorzitter Linda Verriet was zelf aanwezig in Den Haag. 'Zo'n ontzettend mooie dag gehad in Den Haag', reageert ze op Facebook. 'Mooie gesprekken. Ook met mensen die vlees laten staan. En dat is prima. Ieder zijn keuze. Maar met 'Het ware verhaal' hen wel bewust gemaakt van het feit dat een varken een grotere rol heeft dan alleen het leveren van gezond, lekker en veilig voedsel.'

Grondstoffen

Met 'grotere rol' doelt de voorzitter van de POV op het gebruik van grondstoffen afkomstig van het varken in alledaagse dingen zoals kauwgom, tandpasta, shampoo, cosmetica, porselein, medicijnen, conditioner, sigaretten en behanglijm. Verriet: 'Het varken is onmisbaar. Varkenshouders staan daar elke dag vol passie voor op. Daar ben ik trots op.'

In 'Het ware verhaal' zet de POV voor burgers de feiten over het Nederlandse varken op een rij. Zo helpen Nederlandse varkens ook mee om voedselverspilling te verminderen, doordat ze grote hoeveelheden reststromen uit de levensmiddelenindustrie eten. Verder produceren varkenshouders groene stroom.

Binnen The Pig Story werken meerdere initiatieven uit de varkenshouderij samen voor een genuanceerd en correct beeld van de Nederlandse veehouderij. Groepen die actief zijn binnen The Pig Story, zijn onder andere Varkens Vandaag, Team Agro NL, Boerderijeducatie Nederland, Boer Bewust en de POV.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer