POV%2Dmarktcluster+Good+Farming+Balance+een+feit
Nieuws
© Vion

POV-marktcluster Good Farming Balance een feit

Een derde marktcluster naast Meat Friends en Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is door Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gestart . Varkenshouders die leveren binnen Good Farming Balance van Vion worden hierin georganiseerd.

De POV hield vrijdag 15 oktober een bijeenkomst voor een groep leveranciers van het Good Farming Balance (GFB)-concept van Vion. Dat bedrijf introduceerde het vraaggestuurde concept dat zich richt op de internationale markt in 2017. Binnen GFB kunnen varkenshouders kiezen uit drie aflevermodules en normaliter ook uit drie prijssystemen.

Vion schortte april 2020 het prijsindexgarantiesysteem (PIG) op. Binnen Europa liepen de prijzen te sterk uiteen om op basis daarvan tot een goede uitbetaling te komen. De slachterij gaf aan in 2021 met een alternatief te komen, maar dat is er nog niet. Daarnaast is er ontevredenheid onder de GFB-deelnemers over de contractduur en de afname van de varkens.

De deelnemen aan GFB voelen zich door Vion niet gehoord en willen meer betrokken worden bij het concept. Onder leiding van de POV pakt de groep, die 15 oktober bij het overleg aanwezig was, dat nu op. GFB-deelnemers die zich bij het marktcluster willen aansluiten, kunnen contact opnemen met Annet van den Akker. Deze POV-beleidsmedewerker Markt is bereikbaar via avdakker@pov.nl.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  90 %
 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer