Belpork+introduceert+welzijnslabel+voor+hele+productiekolom
Nieuws
© Henk Riswick

Belpork introduceert welzijnslabel voor hele productiekolom

De Belgische ketenkwaliteitsbeheerder Belpork heeft een dierenwelzijnslabel geïntroduceerd dat de hele varkensvleeskolom omvat. Het nieuwe label heeft niet alleen betrekking op varkenshouderijbedrijven, maar ook op transportbedrijven, slachthuizen en uitsnijderijen.

Het kwaliteitssysteem van Belpork heet BePork. Daar zijn 3.338 varkenshouders, 101 transportbedrijven, 10 slachthuizen en 27 uitsnijderijen bij aangesloten. De crosslevelbenadering is nieuw en gaat verder dan de wettelijke eisen, meldt verkooppromotieorganisatie Belgian Meat Office. In de nieuwe module ligt de focus op diergezondheid, dierenwelzijn, duurzaamheid, voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Dankzij het traceerbaarheidssysteem dat over de schakels in de varkensvleeskolom heen gaat, kunnen klanten in binnen- en buitenland op het verkooppunt achterhalen aan welke dierenwelzijnscriteria producten voldoen. De dierenwelzijnsmodule is al volledig operationeel. Wel moeten nog enkele bureaucratische hindernissen worden genomen, voordat het nieuwe dierenwelzijnslabel officieel wordt gelanceerd.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer