Een+goed+netwerk+werkt+voor+iedereen
Blog
© RED schrijft

Een goed netwerk werkt voor iedereen

Of het nu gaat om een digitaal netwerk op platformen zoals LinkedIn, of een fysiek netwerk. Het opbouwen van een spinnenweb aan contacten is altijd nuttig. Zelf ben ik daar achter gekomen toen ik met mijn eigen bedrijf begonnen ben: RED schrijft. Via LinkedIn ben ik benaderd om te schrijven voor o.a. Varkens en Nieuwe Oogst.

Daar sta je dan, als dochter van een schippersfamilie (binnenvaart) trots met je diploma in handen. Het was 2013 en ik had mijn papieren behaald als dierenartsassistente. Op dat moment had ik de keuze: doorleren of gaan werken. Met mijn moeder als voorbeeld koos ik ervoor om door te leren. Want het vinden van een andere baan was met gebrek aan de juiste papieren vaak een uitdaging voor haar. Doorleren dus, of je het nu leuk vind of niet.

Na het eerste jaar in het hbo voor de opleiding Diergezondheid & Management ben ik gaan samenwonen. Dat betekende dat ik mijn veilige Zeeuwse haven omruilde voor een plek op de Veluwe. Naast mijn studie ben ik geiten gaan melken. Zo was de stap naar een afstudeerstage en eerste fulltime baan bij een veevoederbedrijf ook weer makkelijk gemaakt. Daar heb ik veel geleerd, het was een prachtig bedrijf om voor te werken. Toch besloot ik midden in de coronaperiode om voor mijzelf te beginnen.

Inmiddels hebben meerdere opdrachtgevers mij weten te vinden via LinkedIn. Mijn netwerk werkt nu voor mij. Sterker nog, ik ben ervan afhankelijk want in het schrijverswereldje ben ik totaal onbekend. In korte tijd bouwde ik contacten op met mensen uit allerlei windstreken. Ook al lijk ik er op het eerste contactmoment niets aan te hebben, uiteindelijk haal ik er op termijn toch weer iets uit. Of dat nu gaat om werk of advies, de investering in een goed netwerk heeft zich tot nu toe altijd terugbetaald. Voor vakverdieping en kennis over varkens bijvoorbeeld. Daar heb ik nog genoeg over te leren, het is een dynamische sector die niet stilstaat.

Anita Rozendaal-Baaij
Freelance vakredacteur en eigenaar van RED schrijft

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer