T%C3%B6nnies+wordt+toch+niet+verkocht
Nieuws
© Tönnies

Tönnies wordt toch niet verkocht

De mogelijke verkoop van Tönnies is van tafel. Het Duitse slachterijbedrijf laat in een persbericht weten dat het familieconflict is bijgelegd.

De aandelen van de Tönnies Group zijn voor de helft in handen van Robert Tönnies en voor de andere helft in die van Clemens Tönnies en zijn zoon Maximiliaan. In de eerste helft van 2021 onderzochten zij verschillende opties om de toekomstige eigendomsstructuur vorm te geven. Het bedrijf was toe aan een koersverandering. Verkoop van het bedrijf was daarbij een van de opties.

Verschillende internationale slachterijen, waaronder het Amerikaanse Tyson, toonden belangstelling voor het Duitse slachtbedrijf. Half juli meldde het Duitse Handelsblatt nog dat er twee partijen over waren in de race om Tönnies over te nemen: het Braziliaanse JBS en levensmiddelenconcern Uni-President uit Taiwan. Duidelijkheid over de kwestie werd na de zomer verwacht.


De aandeelhouders maakten woensdag via een persbericht bekend tot de conclusie te zijn gekomen dat de huidige structuur de juiste is om het werk voort te zetten. De aandeelhouders zijn het erover eens dat Tönnies uniek is als geïntegreerde voedselproducent.

Tönnies geeft in het persbericht aan zich verder te concentreren op bedrijfsontwikkeling om de kernactiviteiten in Duitsland uit te breiden. De waarde van het familiebedrijf wordt geraamd op ongeveer 4 miljard euro.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer