Prijs+voor+speciale+inspanning+voor+varkenssector
Nieuws
© Varkens Archief

Prijs voor speciale inspanning voor varkenssector

Voor de derde keer op een rij wil de Deense varkenssector een hulde brengen aan een varkenshouder of bedrijfsleider. Iemand die een speciale inspanning heeft gepleegd, waar de sector trots op is. Naast de eer ligt er ruim 1.300 euro in het verschiet voor een pionier.

De Deense varkensproductie behoort volgens de organisator, onderzoek- en kennisinstelling Seges, tot de wereldtop. Zowel op het gebied van dierenwelzijn, innovatie als duurzaamheid en deze positie willen ze behouden en versterken. Daarvoor is een bijzondere inspanning van een varkenshouder of bedrijfsleider voor nodig. Een pioniersvrouw of -man die innovatief durft te denken.

Varkenscongres

Iedereen die werkzaam is in de varkenshouderij kan een kandidaat aanbrengen voor 1 september. Varkenshouders zelf, medewerkers, adviseurs, dierenartsen kunnen in het kort de speciale inspanning beschrijven en waarom die kandidaat de prijs verdient. Voorwaarde is dat de kandidaat akkoord gaat met de nominatie en in het openbaar wil verschijnen als de prijs wordt gewonnen.

De speciale inspanning moet vallen in een van de vier categorieën: 1- Focus op dierenwelzijn; 2- Focus op klimaat en duurzaamheid; 3- Een goede werkplek; 4; Reputatie en imago.
Bij de beoordeling kijkt de jury naar goed bestuur, het juiste rolmodel en een gezonde economie. Tijdens het Varkenscongres van Seges op 26 oktober in Herning wordt de winnaar bekend gemaakt.

Twee eerdere winnaars

In 2019 werd de prijs voor ‘De speciale inspanning van het jaar’ in het leven geroepen. Vleesvarkenshouder Jens Gudike Fly Christensen had de primeur voor zijn werk bij het bouwen van een brug tussen platteland en stad via zijn populaire Facebook-pagina. In 2020 sleepte Anne-Lene Papp die prijs in de wacht. Zij levert buitengewone inspanningen om het leven van biggen te redden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer