Open+dagen+bij+verplaatser+in+Leende
Nieuws
© ForFarmers

Open dagen bij verplaatser in Leende

Het nieuwe zeugenbedrijf van de familie Swinkels in Leende is bijna klaar om in gebruik te worden genomen. Na de open dag gaat de deur nagenoeg op slot omdat het zeugenbedrijf gaat werken met een hoge gezondheidsstatus. De SPF-stal voor 900 zeugen is voor sectorgenoten op 25 juni live van binnen te zien.

Afgelopen jaren verplaatste de familie Swinkels hun varkensbedrijf van Mierlo naar Leende en bouwde een compleet nieuwe SPF-stal op het adres Molenschut 4. Het voorbereidingstraject is verlopen via de regeling ‘Buitengebied in Ontwikkeling’ met de expertise van FarmConsult (nderdeel van ForFarmers).

Beter Leven

Het nieuwe bedrijf werkt volgens de criteria van het Beter Leven keurmerk met een ster. De kraamzeugen worden elektronisch gevoerd. Drachtige zeugen worden gehouden in twee dynamische groepen elk met 325 zeugen. Deze krijgen hun voerporties in voerstations. Swinkels doet aan eigen aanfok. Om de geltjes te laten wennen aan het opnemen van voer uit een voerstation, zijn aanleerstations geïnstalleerd.

De 4.500 biggenplaatsen meten 0,4 vierkante meter per big.

Speciale looplijnen

Om de hoge gezondheidsstatus te kunnen borgen is er extra aandacht besteed aan de looplijnen op het bedrijf. Verder zijn te zien onder meer een biologische combiluchtwasser, ledverlichting en lichtstraten.

Aanmelden verplicht

Er zijn twee open dagen voor bezoekers die zich hebben aangemeld tussen 12.00 uur en 18.00 uur. 25 juni is bestemd voor 'mensen in de varkenssector' en 26 juni voor 'mensen uit de buurt'.
In verband met de huidige coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Reserveer een tijdslot voor de aankomst op 25 juni of eventueel 26 juni. Na aankomst is er volop tijd om het bedrijf te bezichtigen. Groepjes van maximaal 4 personen kunnen de rondgang over het bedrijf maken en de 1,5 meter-regel dient in acht te worden genomen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer