Topigs+Norsvin+boert+mondiaal+top
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Topigs Norsvin boert mondiaal top

Het coronajaar 2020 heeft voor de op een na grootste leverancier van varkensgenetica ter wereld Topigs Norsvin ondanks de vele uitdagingen een recordomzet opgeleverd. De afzet steeg tot 191 miljoen euro en de winst naar 15,6 miljoen euro.

De omzet ligt 16 procent hoger dan in 2019 en de winst zelfs 42 procent hoger. Het fors hogere operationeel bedrijfsresultaat van 15,6 miljoen euro – winst na aftrek van alle vaste en variabele kosten – is voor een belangrijk deel te danken aan het wereldwijde succes van de TN70-zeug. De robuustheid en de unieke combinatie van eigenschappen spreekt varkenshouders overal ter wereld aan.

Verder groeide de omzet door toenemende mondiale vraag naar sperma van verschillende eindbeerlijnen. Zo draagt het bedrijf volgens eigen zeggen actief bij aan een toekomstbestendige varkenssector. Bovendien heeft de varkensfokkerijorganisatie ingespeeld op de toenemende vraag naar fokdieren vanuit het van Afrikaanse varkenspest herstellende China.

Goede marktaansluiting

Mark Tijssen, voorzitter van de raad van commissarissen van Topigs Norsvin is trots op het geboekte resultaat. ‘Net als in 2019 boeken we opnieuw het beste resultaat ooit. Het bewijst dat onze producten goed aansluiten bij de vraag op de internationale markt. Het onderstreept ook dat we een robuuste en gezonde organisatie hebben die ook onzekere tijden goed doorstaat.’

CEO Villaume Kal van Topigs Norsvin geeft aan in 2020 het marktaandeel duidelijk te hebben kunnen vergroten. ‘Dit is een trend die al enkele jaren zichtbaar is en ook in 2021 doorzet. We groeien ook dit jaar in alle belangrijke varkensproducerende landen.’

Bijna 25 jaar

Het succes van Topigs Norsvin vindt onder andere zijn basis in het tijdig inspelen op de wensen van de varkenssector en de maatschappij. Al bijna 25 jaar past de varkensfokkerijorganisatie daarom het principe van ‘balanced breeding’ toe.

Online jaarbijeenkomst

Tijdens de online jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs geven Kal en Tijssen meer uitleg over de resultaten. Registreren voor deze online uitzending kan hier. Medio mei krijgen de aanmelders de videolink toegestuurd.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer