Vion+plust+met+11+cent+per+kilo
Nieuws
© Varkens Archief

Vion plust met 11 cent per kilo

Vion heeft de vleesvarkensnotering voor week 10 met 11 eurocent verhoogd naar 1,55 euro per kilo geslacht gewicht. Vorige week kwam er al 7 cent bij, waardoor de notering van Vion in veertien dagen is gestegen met 18 cent.

De vleesvarkensnoteringen in de omliggende landen laten een sterk opwaartse beweging zien, geeft Vion aan. Dit komt door een krap aanbod aan vleesvarkens in Duitsland en een aantrekkende vraag in Europa. De Duitse Vereinigungs-prijs pluste daardoor in twee weken tijd met 0,19 euro. En de DCA-notering ging in twee weken tijd met 0,17 euro omhoog.

De stemming op de varkensmarkt is positief. Maar Vion geeft aan dat de vleesafzetprijzen op dit moment de sterke prijsstijgingen niet kunnen volgen. De prijzen van deelstukken stijgen weliswaar ook, maar verhoudingsgewijs niet in dezelfde mate als de vleesvarkensnotering.

• Bekijk de marktprijzen van biggen en vleesvarkens

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer