DCA%2Dnotering+plust+10+cent
Nieuws
© Henk Riswick

DCA-notering plust 10 cent

DCA heeft vrijdagavond de notering met 10 cent verhoogd. Dat is in de lijn met de verwachting. In Duitsland is het aanbod krap en de verwachting is dat dat nog wat krapper wordt.

Het aanbod in Duitsland is krap waardoor de Duitse Vereinigungsprijs in twee weken tijd met 0,19 euro omhoogging. Met de 10 cent van vrijdag is de DCA-notering in veertien dagen 17 cent gestegen. De stemming op de varkensmarkt lijkt om.

Van een flink overaanbod is de Duitse markt naar een tekort gegaan. 'Inkopers van de diverse Duitse slachtconcerns vragen om extra varkens en ze willen zelfs weten of er varkens naar voren kunnen worden gehaald', aldus Bennie ten Thije van Select Porc.

Verwachting

Omdat de verwachting in Duitsland is dat het aanbod nog verder daalt, verhoogde de VEZG-notering van woensdag met 10 cent. DCA volgde vrijdagavond door de notering ook met 10 cent naar boven bij te stellen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer