Nieuwe+Mexicaanse+fokker+van+TN70%2Dzeugen
Nieuws
© Topigs Norsvin

Nieuwe Mexicaanse fokker van TN70-zeugen

De groeiende vraag naar TN70-zeugen in Mexico is de reden dat Agropecuaria Industrial de México een nieuw fokbedrijf opstart. De productiecapaciteit zal uitkomen op 24.000 TN70-gelten per jaar. Het fokbedrijf zal intensief samenwerken met Topigs Norsvin Mexico.

De vraag naar TN70-zeugen in Mexico groeit snel. Mexicaanse producenten waarderen die zeug omdat het een geweldige moeder is. Een dier dat in staat is om grote en robuuste worpen te produceren en haar biggen zelf groot te brengen. De noodzaak om veel pleegzeugen te gebruiken is er niet en dat scheelt extra arbeid.

Agropecuaria is gevestigd in het noorden van de Mexicaanse staat Sinaloa. De onderneming produceert varkensvlees, verbouwt granen en teelt tomaten, pepers en pompoenen. Het is een uitstekende regio om varkens te houden en de omstandigheden om dieren van daaruit te transporteren en exporteren zijn gunstig. De onderneming heeft als missie is om varkens van wereldklasse te produceren. Menselijk talent te benutten om de productie te blijven verbeteren in combinatie met technologische ontwikkeling. Dat alles met respect voor het milieu zodat kan worden voldaan aan de verwachtingen van klanten, het bedrijf zelf en de medewerkers.

Jarenlange samenwerking

Het nieuwe fokbedrijf is een samenwerking tussen Agropecuaria en Topigs Norsvin. De twee bedrijven werken overigens al meerdere jaren samen. José Labastida Vargas, algemeen directeur van Agropecuaria Industrial de México: ‘Onze relatie is prima en we hebben een uitstekende alliantie gesmeed. We willen betere standaarden en productieresultaten hebben.’

Het partnerschap past in de strategie van Topigs Norsvin om langdurige relaties op te bouwen. José Córdoba Domínguez, Managing Director van Topigs Norsvin México: “Afgelopen 7 jaar hebben we een sterke groei doorgemaakt op de Mexicaanse markt. We hebben de noodzaak gezien om meer lokale productie te ontwikkelen om aan deze groeiende vraag te voldoen. Met Agropecuaria Industrial de México als partner zetten we die stap voorwaarts.’

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer