Omzet+Klasse+Ki+stijgt+flink
Nieuws
© Klasse Ki

Omzet Klasse Ki stijgt flink

Het afgelopen jaar heeft Klasse Ki 20 procent meer doses sperma af kunnen zetten. Dit ondanks een teruggang in het aantal zeugen door de stoppersregeling.

De stijging zit zowel bij de Piétrain- als de DanBred-foklijnen. In 2020 werden in totaal 700.000 doses sperma verkocht. 80 procent hiervan is voor de Nederlandse markt. De overige 20 procent gaan vanuit het nieuwe ki-station in Son naar vijftien landen wereldwijd.

'Dit jaar verwachten we opnieuw een sterke groei', zegt Klasse Ki-directeur Stefan Derks. 'Dat komt door de toegenomen vraag naar de DanBred Duroc. Deze eindbeer is populair vanwege de uniformiteit, snelle groei en goede vleeskwaliteit. Daarnaast is het fokken op bigvitaliteit belangrijk bij DanBred. Ook de de eindbeer wordt hierop geselecteerd. Biggen in grotere tomen hebben hierdoor een betere overleving.'

In Denemarken is de DanBred Duroc de meeste gebruikte eindbeer met een marktaandeel van 92 procent, goed voor 5 miljoen doses per jaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer