Twee+besmette+kadavers+buiten+kerngebied+in+Brandenburg
Nieuws
© Varkens Archief

Twee besmette kadavers buiten kerngebied in Brandenburg

Twee kadavers van met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen zijn buiten het noordelijke kerngebied in Brandenburg gevonden. De kadavers lagen wel binnen de witte zone die bij dit kerngebied aan de buitenzijde al een vast hekwerk heeft.

De vondst van de kadavers werd woensdagmiddag 20 januari bekend gemaakt door Anna Heyer-Stuffer, leider van de crisisstaf in Brandenburg. Ze spreekt van een tegenslag omdat maandenlang alle besmette wilde zwijnen binnen de drie kerngebieden werden gevonden. Direct is daarom begonnen met het zoeken naar mogelijke andere kadavers met hulp van zoekhonden, een helikopter en drones.

Verder wordt de nieuwe vindplek van een tijdelijk hekwerk voorzien, dat zo snel mogelijk wordt vervangen door een vast hekwerk. Brandenburg moet nog 100 kilometer van de 250 kilometer vast hekwerk plaatsen op de grens met Duitsland en nog ruim 200 kilometer rond de kerngebieden en witte zones.

In totaal zijn er in het noordelijke kerngebied bij Märkisch Oderland nu 171 besmette zwijnen gevonden en in Brandenburg in totaal 527 met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen. In deelstaat Saksen staat de teller al enige tijd op 17 besmette dieren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer