Varkensfokkerij+bij+Keuringsdienst+van+Waarde
Nieuws
© Klasse Ki

Varkensfokkerij bij Keuringsdienst van Waarde

De ontwikkelingen in de varkensfokkerij komen donderdag duidelijk in beeld bij een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde. Onder andere is daarbij te zien hoe de fokberen bij Klasse Ki zijn gehuisvest en hoe het winnen van sperma in zijn werk gaat.

Begin december 2020 kreeg Klasse Ki een mail van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde met een verzoek voor deelname aan een uitzending over fokkerij van varkens. Na intern overleg en ruggespraak met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft de ki-organisatie haar akkoord gegeven.

'Klasse Ki heeft besloten om mee te werken, omdat de varkenshouderij een verhaal heeft waar we trots op zijn', aldus Stefan Derks, directeur van Klasse Ki. 'Er is zelfs al een winkel met alles van het varken in Veghel. Daarnaast is er nieuw lesmateriaal beschikbaar gekomen via de POV en hebben we de Pig Story om ons verhaal te vertellen over het belang van het varken in de samenleving.'

Zes minuten

Uit vier uur opnames hebben de programmamakers zes minuten geselecteerd om de spermawinning bij Klasse Ki in beeld te brengen. Derks: 'Na het bekijken van de beelden is er toestemming gegeven om het beeldmateriaal te gebruiken. De beelden geven een goed beeld over de spermawinning bij fokberen door ons bedrijf. Met onze deelname hopen wij een positief verhaal te laten zien aan de samenleving. Wij zijn trots op onze medewerkers die hebben meegewerkt aan de opnames. U kunt zien hoe wij onze beren huisvesten en hoe het sperma wordt gewonnen van de topberen in onze stations.'

Behalve Klasse Ki komen in deze aflevering ook een varkenshouder uit Noord-Brabant aan het woord, een fokbedrijf uit Overijssel en een slagerij. Daarnaast is iemand uit de wetenschap geïnterviewd over het thema varkensfokkerij.

De uitzending van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde is donderdag 7 januari om 20.25 uur op NPO3.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer