91+zwijnen+met+pest+in+Brandenburg
Nieuws
© Varkens.nl

91 zwijnen met pest in Brandenburg

Bij 91 wilde zwijnen is Afrikaanse varkenspest vastgesteld in de Duitse deelstaat Brandenburg. Een mogelijke brandhaard met meer dan 30 zieke en dode zwijnen op een eiland in de rivier de Oder blijkt niet aanwezig. Dat bleek een verkeerde inschatting van de dronebeelden.

Het grootste aantal besmette zwijnen is tot nu toe (stand 23 oktober) gevonden rond de eerste vindplaats in de regio Oder-Spree. Daar zijn al 72 wilde zwijnen getroffen door Afrikaanse varkenspest. In hetzelfde kerngebied in de regio Spree-Neisse zijn 13 besmette wilde zwijnen gevonden.

In het tweede kerngebied 60 kilometer noordelijker boven Frankfurt aan de Oder in Märkisch-Oderland zijn 6 wilde zwijnen gevonden. De vermeende hotspot met dode en zieke zwijnen op het eiland in de Oder is daar niet aanwezig. De wilde zwijnen zijn er wel, maar blijken niet dood en/of ziek te zijn. Het eiland is wel afgerasterd.

Hekwerk

De bouw van het vaste hekwerk in Brandenburg gaat door, net als de bouw van een hekwerk rondom het eerste kerngebied waar een witte zone moet komen. De noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is al bijna klaar met het hekwerk op de Poolse grens.

De zuidelijke deelstaat Saksen gaat ook een hekwerk op de grens met Polen en Tsjechië bouwen. De EU heeft bij de Duitse overheid en deelstaten ook aangedrongen op de bouw van de hekwerken.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer