Hopen+op+beperkte+daling+varkensprijs
Nieuws
© Henk Riswick

Hopen op beperkte daling varkensprijs

De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland lijkt voorlopig nog een beperkte invloed te hebben op de varkensprijs in Nederland. De DCA-beursprijs daalde met 5 cent, naar 1,34 euro per kilo geslacht gewicht. De verhoging van vorige week is daarmee weer ongedaan.

In Duitsland werd vorige week vrijdag de vleesvarkensprijs fors verlaagd van 1,47 naar 1,27 euro door de VEGZ. Daarmee probeert men de afzet van varkensvlees vanuit Duitsland op peil te houden, ondanks de sluiting van de Aziatische markten.
De forse prijsdaling in Duitsland heeft bij de DCA-prijs afgelopen vrijdag nog niet geleid tot een forse daling. Wat de varkensslachterijen gaan doen, zal deze week blijken.
Op maandag maakt Vion als eerste grote slachterij haar nieuwe weekprijs bekend. Vorige week verhoogde Vion de prijs na lange tijd met 5 cent naar 1,47 euro, inclusief btw. Van Rooi Meat had een week eerder net de prijs verhoogd naar 1,32 euro exclusief btw, nadat deze slachterij weer naar China kon leveren.
Op dit moment heeft Vion de nieuwe prijs nog niet bekend gemaakt. Dat kan betekenen dat er nog te veel onzekerheid is en er mogelijk een forse daling komt of dat die toch meevalt.

Effect op bIggenprijs

Grote vraag is wat de biggenprijs in Nederland gaat doen. In Duitsland is de VEGZ-prijs ingezakt van 39 naar 27 euro.
De DCA-prijs van biggen ging vrijdag nog omhoog met 50 cent naar 30,50 euro. Woensdag maakt Vion de notering bekend en zal meer duidelijk worden wat het effect is op de biggenprijs.
Bij Vion Farming staat de biggennotering al wekenlang op een lage prijs van 28 euro. Een enorm verschil met dit voorjaar toen de prijs piekte op 88,50 euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer