Overdragen+varkensrechten+tijdelijk+niet+mogelijk
Nieuws
© Koos Groenewold

Overdragen varkensrechten tijdelijk niet mogelijk

Varkenshouders kunnen vanaf 11 september tijdelijk geen varkensrechten overdragen. Tot en met 5 oktober kunnen ze geen overdracht van fosfaatrechten melden, ondertekenen of intrekken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is dan bezig met het vernieuwen van de bijbehorende formulieren en systemen.

Varkenshouders moeten er dus rekening mee houden dat ze binnenkort bijna een maand geen meldingen kunnen doen bij RVO.nl. Ook als ze in die periode papieren overdrachtsformulieren voor productierechten varkens insturen, worden die meldingen pas vanaf 6 oktober in behandeling genomen.

Als een varkenshouder al digitaal overdrachten via mijnrvo.nl heeft gemeld, maar ze zijn op 11 september nog niet ondertekend door alle partijen, dan vervallen die meldingen. Heeft een ondernemer niet-afgeronde overdrachten van productierechten staan, dan neemt RVO.nl contact op, voordat ze overgaan tot het laten vervallen van de overdrachtsmelding.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer