Een+van+grootste+varkenshouders+wereldwijd+stopt
Nieuws
© Jos Thelosen

Een van grootste varkenshouders wereldwijd stopt

Maxwell Foods was in 2019 nog een van de 31 varkensproducenten wereldwijd die 100.000 zeugen of meer hielden. De aanhoudend slechte marges zijn aanleiding voor de integratie om de varkensvleesactiviteiten af te bouwen. De contracten met 150 varkensbedrijven in met name de staat Noord-Carolina worden opgezegd.

De varkensprijzen in de Verenigde Staten zijn de laagste wereldwijd wat de marges continu flink onder druk zet. Daarom heeft Maxwell Foods vorig jaar al een deel van de varkensactiviteiten afgestoten.

De gevolgen van de coronapandemie zorgen voor oplopende financiële verliezen. Dat maakt de situatie voor de varkensvleesverwerker onhoudbaar, meldt National Hog Farmer.

Contracten

Nieuwe contracten met varkenshouders sluit de varkensvleesverwerker al lange tijd niet meer af. De lopende contracten worden gewoon uitgediend. Half 2021 verwacht het bedrijf alle varkensvleesactiviteiten te hebben beëindigd. Na 31 jaar valt het doek voor een van de grootste varkensvleesproducenten wereldwijd.

Voor de 150 varkenshouders is het zeker in de huidige onzekere tijd lastig om gunstige productiecontracten af te sluiten. Varkensvleesverwerkers in de Verenigde Staten staan niet te springen om nieuwe leveranciers.

Dochteronderneming

Maxwell Foods is een dochteronderneming van Goldsboro Milling Company, een integratie die zich toelegt op de voerproductie en de grootste producent van kalkoenvlees is in de Verenigde Staten en tot vorig jaar de tiende grootste varkensvleesproducent in dat land.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 5°
  70 %
Meer weer