Care4Pigs+steekt+30%2E000+euro+in+varkenswelzijn
Nieuws
© Varkens Archief

Care4Pigs steekt 30.000 euro in varkenswelzijn

Het wereldwijd aanjagen van de diergezondheid en het welzijn van varkens is een doelstelling van Care4Pigs. Projecten in de boerenpraktijk die breder uitgerold kunnen worden, dragen daaraan bij. Daarom stelt het initiatief een subsidie van 30.000 euro beschikbaar voor drie verfrissende ideeën.

Tot 31 juli kunnen varkenshouders, dierenartsen, adviseurs of onderzoekers een subsidieaanvraag indienen bij Care4Pigs. In het vierde kwartaal wordt bekendgemaakt welke drie projecten elk 10.000 euro aan ondersteuning krijgen. Ook krijgen de projecten ondersteuning bij de realisatie van hun plannen via kennis en tips van de partijen die het initiatief hebben opgezet. Wereldwijd krijgen hun resultaten aandacht via de internationale contacten van Care4Pigs.

Het Care4Pigs-initiatief maakt deel uit van de inzet van Bayer Animal Health om wereldwijd het dierenwelzijn te bevorderen. Care4Pigs wordt georganiseerd in samenwerking met het Farm Animal Welfare Education Centre (FAWEC) van de Autonomous University of Barcelona (UAB), de Korean Association of Swine Veterinarians (KASV) en de Brazilian Association of Swine Veterinary Specialists (ABRAVES).

Wereldwijde impact

Een jury bestaande uit experts en wetenschappers van Care4Pigs beoordeelt inzendingen op basis van hun innovatieve aanpak, impact op het welzijn van varkens, praktische bruikbaarheid en toepasbaarheid. De toepassing moet op een breed scala aan varkensbedrijven met verschillende systemen en onder diverse productieomstandigheden economisch levensvatbaar zijn en waarde toevoegen. De ingediende projecten moeten al in uitvoering zijn of op het punt staan in het eerste kwartaal van 2021 te beginnen, met duidelijk omschreven mijlpalen van het project. Kijk op Care4Pigs.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer