Ook+Vion+moet+zien+te+dealen+met+coronacrisis
Nieuws
© Vion

Ook Vion moet zien te dealen met coronacrisis

Bij grote werkgevers die vallen in de categorie vitale beroepen is er tijdens de coronacrisis extra risico op het positief testen van medewerkers. Foodbedrijf Vion heeft bij zowel vestigingen in Nederland als Duitsland personeel dat positief is getest op het coronavirus. De productie van vlees kan min of meer normaal doorgaan.

Bij een woonunit met 51 arbeidsmigranten in Velp zijn bij 26 bewoners coronabesmettingen vastgesteld. Een deel van hen werkt bij Vion in Scherpenzeel, zo werd op 4 mei naar buiten gebracht. Volgens GGD Gelderland-Midden zijn de 26 besmette arbeidsmigranten voor 72 uur in isolatie gegaan. De overige bewoners blijven veertien dagen in quarantaine.

Vion, een vleesverwerker met 12.000 medewerkers, werkt volledig mee aan het uitgebreid bron- en contactonderzoek dat GGD Gelderland-Midden in gang heeft gezet. Daarnaast volgt het bedrijf alle adviezen die het RIVM eerder heeft uitgevaardigd. De productie bij de vestiging in Scherpenzeel verloopt volgens Vion normaal.

Duitsland

Bij de vestiging van Vion in Bad Bramstedt in Noord-Duitsland is het slachten van runderen een week stopgezet. Daar werden 51 van 115 op het coronavirus onderzochte medewerkers positief getest. Bij 90 procent van de positief geteste mensen waren op dat moment geen symptomen waar te nemen. Het besluit om de slachtactiviteiten stil te leggen, is mede ingegeven door het geringere aanbod van slachtrunderen in deze periode van het jaar.

Ook de Duitse slachterijen en vleesverwerkers Westfleisch en Müller Fleisch kampen met medewerkers die getroffen zijn door het coronavirus.

Veiligheid in elke vestiging

In de tweede helft van februari heeft Vion de toch al strenge hygiënemaatregelen in alle vestigingen aangescherpt. De medewerkers houden voldoende afstand, zijn gescheiden door plexiglas en werken in speciale ploegendiensten. Ook zijn de looproutes aangepast en waar mogelijk zijn plastic schermen geplaatst. Verder moeten mensen met minimale klachten of een zieke huisgenoot thuisblijven en zijn kwetsbare groepen medewerkers sinds begin maart verplicht thuis.

Alle medewerkers van Vion, inclusief de flexmedewerkers van uitzendbureaus, zijn volledig verzekerd volgens de wettelijke normen in Nederland en Duitsland. De huisvesting van de tijdelijke medewerkers wordt door de bureaus volgens de geldende wettelijke normen ingevuld. Vion controleert dat zelf ook.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer