Vion+wil+afwijkend+varken+weren
Nieuws
© Twan Wiermans

Vion wil afwijkend varken weren

Slachterijen hebben bij de levende keuring te maken met strenge kwaliteitsnormen voor de aangevoerde vleesvarkens en zeugen van de NVWA. Per 6 april verhoogt Vion daarom de kosten voor afgekeurde varkens.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) let sterk op afwijkingen bij de aangevoerde varkens, meldt Vion via Farmingnet aan de varkenshouders. Varkens met afwijkingen door staartbijten, varkens met zakbreuken of ontstekingen, achterblijvers en andere afwijkingen worden afgekeurd. Het leveren van deze varkens komt voor Rekening van de Leverancier (RL-varkens).

Niet leveren bij twijfel

Vion raadt de varkenshouders daarom aan om nog beter te letten op de varkens die naar de slachterij worden geleverd. Bij twijfel is het beter om deze varkens niet te leveren en de varkens te laten euthanaseren of indien dat nog mogelijk is ze aan te bieden voor zorgslachting. Toch leveren kan de varkenshouder duur komen te staan. Het tarief voor leveren van RL-varkens gaat met ingang van 6 april naar 70 euro per dier.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer