Alfred+van+Lenthe+gaat+vitalisering+aanjagen
Nieuws
© Boehringer Ingelheim

Alfred van Lenthe gaat vitalisering aanjagen

Sinds 1 maart is Alfred van Lenthe programmadirecteur Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (CoViVa). De consequentie is dat hij zijn functie in het dagelijks bestuur van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) neer moet leggen. Dat gebeurt officieel tijdens de POV-ledenvergadering eind maart.

In een vitale varkenshouderij maken varkenshouders en andere bedrijven in de Nederlandse varkenshouderijketen een gezond rendement, schrijft Van Lenthe op LinkedIN. 'Dat legt de basis om te kunnen investeren in vernieuwing, duurzaamheid en dierenwelzijn.’

Het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij is een plan dat de sector zelf in samenwerking met het ministerie van LNV en de Rabobank ontwikkelde om de sector te verduurzamen. Topigs Norsvin, Vion, Agrifirm en ForFarmers zijn daar later als nieuwe coalitiepartners bij aangesloten. Van Lenthe gaat als programmadirecteur dus aan de slag om dat in 2019 herziene plan mee tot uitvoering te brengen. De breedte en het werken voor de hele keten, is de uitdaging voor Van Lenthe. Het dagelijks bestuurslid zijn bij de POV, past daar niet bij.

Het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij bestaat uit vijf sporen:
1. Goede zorg voor de leefomgeving
2. Centrale positie in circulaire economie
3. Erkende bijdrage aan klimaat- en energietransitie
4. Robuuste, gezonde varkens in een diervriendelijke houderij
5. Mondiaal koploper in marktgerichtheid en ketensamenwerking
Elk van de vijf sporen wordt door een van de coalitiepartners aangejaagd. Na een inventarisatie en prioriteitenbepaling gaat Van Lenthe zaken gestructureerd en in fases oppakken.

Gezondheid en welzijn

Sinds 2017 was Alfred van Lenthe manager divisie varkens en pluimvee bij farmaceutisch bedrijf Boehringer Ingelheim in Alkmaar. Daarvoor werkte hij 6 jaar bij de gezondheidsdienst voor dieren (GD) als sectormanager varkensgezondheid. Tussen 1997 en 2011 was hij manager diergezondheid en dierenwelzijn bij de Productschappen Vee Vlees en Eieren (PVE). Van Lenthe studeerde aan Wageningen Universiteit & Research.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer