POV+lid+dataco%C3%B6peratie+JoinData
Nieuws
© Studio Van Assendelft

POV lid datacoöperatie JoinData

De belangenbehartiger van de collectieve varkenshouderijsector, de POV, lid geworden van JoinData. Met het lidmaatschap onderstreept POV het belang van een transparante en veilige datasnelweg voor haar leden. De boer heeft regie op het beschikkingsrecht van zijn data.

Agrarische ondernemers delen steeds meer data met diverse partijen voor de eigen bedrijfsvoering en voor andere schakels in de keten. Maar hoe houdt de boer overzicht over de data die gedeeld wordt, of de data veilig gedeeld wordt en vooral waarvoor deze gedeeld wordt?
JoinData is een datacoöperatie opgericht om de boer aan het roer te brengen van het beschikkingsrecht van zijn data. Immers, in Mijn JoinData kan de agrarisch ondernemer zelf regelen met welke partijen hij of zij data van zijn bedrijf wil delen en voor welk doel.
De missie van JoinData sluit naadloos aan bij wat de POV wil realiseren voor haar leden. Een sterke positie in de keten. Het veilig en transparant delen van data is een middel om dat te realiseren. Gezien het groeiende belang van data, is het voor POV een logische stap aan te sluiten bij JoinData.

Boer aan dataroer

‘Ketens zullen komende jaren efficiënter en korter worden, waarbij de boer een cruciale rol speelt in het delen van kennis en informatie tot en met de consument’, zegt Linda Janssen, voorzitter van de POV. ‘Door de samenwerking met JoinData als onafhankelijke coöperatie om data te delen en te managen, streven wij als POV ernaar de datapositie van de Nederlandse varkenshouder in de keten substantieel te verbeteren. Dit is onderdeel van de acties uit het Actieprogramma Vitalisering Varkenshouderij.’

Ton Loman, voorzitter JoinData bendrukt dat de huidige ontwikkelingen laten zien dat de transitie naar een nieuwe vorm van duurzame landbouw in volle gang is. ‘Ook de varkenshouderijsector is sterk in beweging, waarbij POV zich hard maakt voor een ondernemer aan het roer. Een gedeelde visie en samenwerking zijn essentieel voor een succesvolle transitie. Wij zijn enorm verheugd dat we de handen in elkaar hebben geslagen voor een toekomstbestendige sector.’

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer