Even+geen+Porc+d%27Or+in+schap+bij+noordelijke+slagers
Nieuws
© Twan Wiermans

Even geen Porc d'Or in schap bij noordelijke slagers

De komende periode ligt er even geen Porc d'Or varkensvlees bij de noordelijke slagers in het schap. Vleesgroothandel Noordvlees betaalde de leveringen vanuit de keten niet. Volgens Hans Elshof, de varkenshouder die samen met enkele anderen, de keten heeft opgezet, was er geen andere keuze dan faillissement aan te vragen.

De keten Porc d'Or blijft wel bestaan. 'Het is jammer dat er een tijdje geen Porc d'Or bij de slager ligt', vindt Elshof. 'We gaan ook gewoon door met de keten en op zoek naar een andere vleesverwerker. Voor de vleesvarkens is momenteel gelukkig wel genoeg afzet te vinden.'

Porc d'Or is een samenwerking van de familie Elshof en andere varkenshouders. De familiebedrijven doen samen in- en verkopen. De transparante productieketen onderscheidt zich vanwege de Noord-Nederlandse herkomst en het efficiënt en milieubewust produceren van gezonde varkens. Het varkensvlees ligt bij Keurslagers in het noorden en oosten van Nederland in de winkel.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer